knjizara.com
Lek protiv smrti

Milan Todorov (autor)

Lek protiv smrti
559 din
Stara cena: 699 din
U korpu

U mladosti postavljao sam sebi samo jedno pitanje: Šta će mi se dogoditi sutra? I radovao se tome. Premda nisam znao šta će mi se dogoditi u budućnosti. Međutim, dok sam očekivao veliko i dobro čudo od sutrašnjice, osećao sam se bezbrižno. A onda sam, nije to bilo u jednom danu, potrajalo je, konačno saznao odgovor.
Lek protiv smrti je neočekivan roman neobične stilske svežine i tematske doslednosti, u kojem se rastakanje porodičnih vrednosti i mladićkih zanosa prelama kroz prizmu malo poznatih seoba Srba optanata posle Prvog svetskog rata. Istovremeno, to je i priča o Novom Sadu, ratnoj traumi devedesetih godina, zloupotrebi elektronskih medija. Svet erotike senč

en svetom smrti i stalnog nestajanja, protkan apsurdnim situacijama svakidašnjice. Ovo je višeslojna priča koju ćete čitati naglas, neumitno prepoznajući delove sopstvenih sudbina u njegovim upečatljivim fragmentima. Knjiga odiše atmosferom urušavanja jednog malog grada i istovremenog rađanja nade – nove, a zapravo stare – u bolji i pravedniji svet koji, neotkriven, treperi u daljini.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2016; Broširani povez; latinica; 21 cm; 158 str.; 978-86-7702-488-8;