knjizara.com
Kraj vremena

Vladimir Vučković (autor)

Kraj vremena
900 din
Stara cena: 1000 din
U korpu

Priča o srpskoj Mata Hari.
Posle Drugog svetskog rata, početkom novog, 21. veka, u centru Niša, prilikom renoviranja jedne kuće, u zidu je pronađena skrivena radio-stanica, američke proizvodnje, iz 1944. godine. Sve je ukazivalo na to da je pripadala jednom od najtajnijih agenata Intelidžens servisa koji je u Srbiji radio rokom Drugog svetskog rata.Roman Kraj vremena novo je ostvarenje o Drugom svetskom ratu, posebno o podzemnoj borbi tadašnjih agentura – Intelidžens servisa, Abvera i sovjetskog GRU-a i to u okupiranom Nišu, strateški veoma važnom, kako za Nemce, tako i za saveznike.
Dejan Stoj

iljković

Ono što o Balkanu ne postoji u knjizi Kita Džefrija MI6 – istorija Tajne obaveštajne službe 1900–1949, otkriveno je u romanu Kraj vremena, Vladimira Vučkovića.
Slaviša Pavlović

Uprkos fikciji, koja je u romanima neophodna, kao i čitavom nizu antiheroja, Vladimir Vučković uspešno vaskrsava mnoge nepravedno zaboravljene junake. Gubitnici u ratu, njihovi likovi sve više svetle u miru, a piščevim trudom približavaju se jednoj sasvim novoj generaciji čitalaca.
Nemanja Dević

Šta se nalazi u dubokoj pozadini?
Ko je likvidirao gestapovca?
Ko je agent iza kodnog imena „Klara”?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2024; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 271 str.; 978-86-515-2265-2;