knjizara.com
Knjiga za Maju
improvizacija na duši

Marko Tomaš (autor)

Knjiga za Maju
712 din
Stara cena: 891 din
U korpu

Knjiga za Maju je Tomaševa prozna knjiga nemira, raspadanja i pokušaja objedinjavanja bića, što znači i svijeta, koji autoru uporno izmiče, od dana nomadskih koji nisu stvorili uporište, do onih kada vrline i poroci mijenjaju hijerarhiju pa se moralni kompas suludo vrti. Sve se to očituje i u autorovoj poetici, koja prati i oponaša rastrzanost bića i pokušaje njegove defragmentacije. No, još nije vrijeme za rezignaciju. Samo se treba pokrenuti, još jednom uroniti.
Kruno Lokotar

U istoimenom delu, Mani Larsene opisuje šta je BLAST: kada se nađe u eksploziji, telo će, pre no što ga dokače vrelina i krhotine, osetiti nešto najbliže istinskoj slobodi. „Na delić sekunde l

ebdite, uništeni iznutra.“ Književnost Marka Tomaša saopštava se svetu s baš takvog mesta, ovim romanom još više no ranije. Pred vama je topla i izuzetno poštena knjiga, ma kako se autor zaklinjao da neprestano laže.
Marko Šelić Marčelo

Knjiga za Maju donosi posve intimnu priču, ali i priču čitave jedne generacije, rastrgane nasljeđem prošlosti i nametnutim očekivanjima društva. Priča je to o mnogim izmještanjima i jednom povratku – povrh svega o ljubavi, onoj sudbinskoj, ispisanoj bez imalo patetike. Svojim drugim romanom i možda najosobnijim djelom dosad, Tomaš je još jednom potvrdio da je reč o iznimnom proznom autoru s već prepoznatljivim pjesničkim senzibilitetom.
Ena Katarina Haler

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Hrvatska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Booka; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 177 str.; 978-86-6084-045-7;