knjizara.com
Žrtve koje dajemo

Mikael Jort, Hans Rosenfelt (autor)

Žrtve koje dajemo
rasprodato

On je izuzetno inteligentan. On je ciničan i arogantan. Više od 5 miliona čitalaca ga obožava. Suočen sa najtežom odlukom, da li će uraditi pravu stvar? Kriminalistički profajler Sebastijan Bergman pomirio se sa idejom da su njegovi dani u Riksmordu prošlost i vratio se predavanjima i pisanju knjiga. Ursula je jedina iz tima sa kojom povremeno ima kontakt. Sa ćerkom se nije čuo četiri meseca, jer ona ne želi da ga vidi ni da ga čuje.
Ni Vanja više nije u državnoj jedinici za ubistva. Živi u Upsali, gde se privremeno zaposlila kao istražitelj u policiji. Već mesec dana ra

di na istrazi o nizu silovanja, gde se počinilac prikrada žrtvama s leđa, uspavljuje ih i stavlja im vreću preko glave pre nego što dovrši napad.
Kada jedna od žrtava umre, Sebastijan Bergman se vraća u igru. Ponovo na okupu, članovi tima moraju da ostave po strani svoje lične probleme i sukobe kako bi uhvatili brutalnog silovatelja koji nastavlja da seje strah. Na kraju pronalaze tragove koji ukazuju na to da žrtve nisu nasumično odabrane.
Ali kakva je veza između njih? I zašto izgleda kao da toliko ljudi ne želi da počinilac bude otkriven?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 348 str.; 978-86-10-03999-3;