knjizara.com
Zovem se sećanje

En Brešers (autor)

Zovem se sećanje
rasprodato

Danijel ima večno „sećanje“, sposobnost da zapamti svoje prošle živote i da prepozna duše koje je i ranije poznavao. To je njegov dar i prokletstvo. On provodi vekove uvek se iznova zaljubljujući u istu devojku. Iz života u život, preko različitih kontinenata i pod raznim dinastijama, Sofija i on (mada ona menja ime i izgled) uvek privlače jedno drugo – ali se ona toga ne seća. Uvek kada se u nekom istorijskom trenutku Sofija i on sretnu, neka fatalna okolnost ih brzo i bolno rastavi. Njihova ljubav uvek prekratko traje.

Počev od Male Azije 552. godine, preko Engleske 1918, pa do Virdžinije 1972. godine, njihove du

še prevaljuju razne tegobne puteve da bi se ponovo srele. No kad mlada Sofija, koja se u sadašnjem životu zove Lusi, najzad počne da otkriva tajnu njihove zajedničke prošlosti i da shvata suštinu njihove snažne međusobne privlačnosti, izvesna tajanstvena sila koja ih je oduvek rastavljala opet se pojavljuje. Oni najzad moraju da shvate šta stoji na putu njihove ljubavi kako bi barem jednom proveli život zajedno.
Magična, vrlo osećajna i dirljiva priča o pravoj ljubavi koja ukazuje na njenu snagu i trajnost koja je nekome suđena.
„Autorka je uspela da razotkrije tajne ljudskih osećanja. Svako ko je uživao u romanima Nikolasa Sparksa zavoleće i senzibilitet koji stvara En Brešers.“
June

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2011; latinica; 20 cm; 344 str.; 978-86-521-0613-4;