knjizara.com
Život iza zavese

Dušan Stojanović (autor)

Život iza zavese
rasprodato

Mladi pisac Dušan Stojanović (30) predstavio je Zorana u delu "Život iza zavese" iz sasvim drugog, do sada nepoznatog ugla, na odobravanje Zoranovih kolega Gorana Sultanovića, Svetlane Bojković i ćerke Ane. Stojanoviću je ovo prva knjiga u prozi, pošto je pre pet godina već izdao zbirku pesama "Balkanski rokenrol". Iako nije imao ni godinu dana kada je Zoran preminuo, odlučio je da napiše knjigu baš o njemu.
- Nije to bila svesna odluka, više je došlo kao osećaj neki, da je to jedini ispravan način. Možda je pomalo i bezobrazluk. Ali verujem da baš tako treba. Da se tim govorom iz prvog lica prevazilazi ona uštogljena otuđenost i otupelost. Velika je odgovorno

st baviti se životom tako značajnog umetnika u svom narodu. I prirodno, osećao sam obavezu prema njegovoj porodici, prijateljima, kolegama i publici da Zorana predstavim što je više moguće autentično. Sećam se da sam stalno tražio i težio tome da sve bude iskreno, čisto i dobro. Zato je za sakupljanje građe bilo potrebno skoro pet godina, dok je sam proces pisanja trajao možda par nedelja. Prosto, bilo je potrebno da se sklope svi fragmenti - kaže Stojanović.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Gluma
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Bernar; 2015; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 157 str.; 978-86-6431-006-2;