Zimski dvorac

priča o Romanovima

Džon Bojn (autor)

Zimski dvorac

rasprodato

Nezaboravna priča o ljubavi između čoveka koji ne ume da živi u sadašnjosti i žene koja ne može da se pomiri sa prošlošću.
Rusija, 1915. godine. Igrom slučaja, šesnaestogodišnjeg Georgija Jahmenova ranio je metak namenjen članu ruske carske porodice. Dečak je proglašen herojem i od tog trenutka, njegov život menja se iz korena. Odvode ga u Sankt Peterburg da bude telohranitelj Alekseja Romanova, sina jedinca cara Nikolaja Drugog. Georgij, koji se iznenada obreo u samom srcu umirućeg carstva, postaje vesnik i svedok drame, koja će obeležiti ne samo njegov život već i čitav vek ruske istorije.

Šezdeset pet godina kasnije, Georgij sedi pored samrtničke postelje supruge Zoje. Obuzet je sećanjem na zajednički život i brak ispunjen ljubavlju i obeležen tragedijom, gubitkom najbližih i neizbrisivim izgnaničkim iskustvom.
Zimski dvorac je nezaboravna knjiga koja će vas uvesti u tajni svet carske porodice Romanov i Sankt Peterburga početkom XX veka, i otkriti sudbinu čoveka koji se našao na prekretnici u doba velikog istorijskog prevrata u Rusiji.

„Pravo čudo od knjige!“ ? Guardian„Uzbudljiva priča brzog ritma koja će vas prosto obuzeti. Izuzetno štivo.“ ? The Times

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Romanov , Ostale engleske književnosti, država Komonvelta, Kanade, Australije
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Alnari doo; 2010; Broširani povez; latinica; 21 cm; 355 str.; 978-86-7710-496-2;