knjizara.com
Zenon i kornjača - kako razmišljati kao filozof

Nikolas Fern (autor)

Zenon i kornjača - kako razmišljati kao filozof
1441 din
U korpu

U delu intrigantnog naslova, Zenon i kornjača, autor Nikolas Fern na zanimljiv i nov način, sažeto, u dvadeset pet poglavlja predstavlja razmišljanje dvadeset četiri filozofa (u dva poglavlja iznesene su ideje iz ranog i potom zrelijeg Vitgenštajnovog životnog doba).
Nikolas Fern, zapravo, piše o razumevanju stvarnosti, ali i o razumevanju tuđeg razumevanja. O tome da je i nešto što se čini komplikovanim moguće pojednostaviti i sasvim dobro razumeti. Izdvajanjem određene odlike u načinu promišljanja pojedinog filozofa kao ključa za razumevanje njegove ideje i dela, on pokazuje i primenjivost same filozofije.
Kao što će i

svaki njegov čitalac svojim jedinstvenim čitanjem dodati lični pečat, tako se i Zavod za udžbenike potrudio da ovom originalnom delu pruži svoj doprinos. Misaonu igru koju je započeo Nikolas Fern nastavila je Gordana Maletić, pisac za decu i mlade, koja je ovu knjigu prevela, a priključio joj se izdavač srpskog izdanja, dajući svoj doprinos u vidu ilustracija koje prate izlaganje o razmišljanju svakog od filozofa iz ove knjige.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Filozofi
Ostali naslovi iz oblasti: Filozofija

Izdavač: Zavod za udžbenike - Beograd; 2014; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 263 str.; 978-86-17-18890-8;