knjizara.com
Žena srpskog oficira

Ljubinka Šuković (autor)

Žena srpskog oficira
891 din
Stara cena: 990 din
U korpu

Sva vremena našeg života počinju od nade i ljubavi, posle toga dolazi sve ostalo, dobro i loše, što nismo očekivali i čemu se nismo nadali. Život prosto ispisuje svaki životni put za sebe, pa tako i Ljubinka Šuković u svom romanu Žena srpskog oficira uvodi svoju junakinju i njene najdraže u vreme ljubavi i nade, a zatim u dramatičan rat i sva zla koja on nosi sa sobom. I u tom vremenu traje i gori iskra ljubavi prema bližnjima. Dolazak slobode je i dolazak novih izazova, novih strahova i mnogih do tada neviđenih društvenih normi koje donosi novi komunistički poredak. Ipak, i tu se rađa ljubav. U život glavne jun

akinje ulaze novi ljudi i sa sobom donose novo vreme, nove ideje i nova iznenađenja. Ljubinka pokazuje na koji način se kreira izdaja i gubi ljubav, otvaraju oči i ruše sve iluzije.
Sudbina žene srpskog oficira u ovom romanu paradigma je života mnogih žena tog vremena koje je sudbina gurnula u nepredvidive događaje. Bili su svedoci nestajanja starog, nastajanja novog i u tim vrtlozimagradile su svoje živote i svoje ljubavi, što nije bilo nimalo lako.
Ljubinka Šuković, rafiniranim stilom, sa dubokim poznavanjem ljudske duše, u ovom romanu obnavlja i delove svojih životnih uspomena jednim odista sjajnim proznim stilom. Ovaj roman može mnogima da bude sećanje na mladost njihovih života i da u nama probudi i podseti nas na onu iskru koja nam je uvek potrebna – ljubav.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čigoja; 2023; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 204 str.; 978-86-531-0843-4;