knjizara.com
Žena Pontija Pilata

Antoaneta Mej (autor)

Žena Pontija Pilata
rasprodato

Klaudijini snovi imaju neprijatnu naviku da se obistine. Ona često "vidi" stvari i pre nego što se dogode. Ali, taj dar može biti i prokletstvo u opasnim vremenima.

Kao buntovno dete, sedeći pored imperatora Tiberija, Klaudija je prvi put u životu ugledala moćnog gladijatra Holtana, koji će postati njena jedina prava ljubav. Ali, kao mlada i privlačna, ona će se poslužiti magičnim Izidinim moćima da zaludi i zadobije ambicioznog Pontija Pilata. Krenuvši s njim u Judeju, upašće u vrtlog otvorene pobune, gde će, uprkos dubokoj čežnji za Holtanom, pokušati da pomogne Pilatu, čija karijera zavisi od toga da li će uspeti da održi red u toj nemirnoj zemlji.

U tom vrtlogu

je i Mirijam od Magdale, Klaudijina dugogodišnja prijateljica, koja joj priznaje svoju bezgraničnu ljubav prema čoveku radikalne religije, Isusu. Mučena vizijama rata, nepravde i razaranja, Klaudija se očajnički trudi da spase božanskog mučenika...

Savršeno priazujući duh Rimskog carstva i atmosferu Judeje pred raspinjanje na krst Isusa Hrista, roman donosi provokativni novi pogled na "najveću priču ikada ispričanu".

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2007; Broširani povez; latinica; 21 cm; 375 str.; 978-86-7346-611-8;