Zec ćilibarskih očiju

Edmund de Val (autor)

Zec ćilibarskih očiju

624 din

Stara cena: 781 din

U korpu

Dvesta šezdeset četiri skulpture od drveta i slonovače, od kojih nijedna nije veća od kutije šibica: grnčar Edmund de Val je bio očaran kada je prvi put video ovu zbirku u tokijskom stanu svog deda-ujaka Igija. Kasnije, kada je Edmund nasledio necuke, one su otkrile priču značajniju nego što je uopšte mogao da zamisli...
U ovim zapanjujuće originalnim memoarima, Edmund de Val putuje po svetu kako bi boravio u ogromnim zdanjima u kojima su njegovi preci nekad živeli. Uspeva da sledi tragove ove znamenite porodice u pozadini burnog veka.

A elegantnom i preciznom prozom, baš poput samih necuke skulptura, pripoveda priču o ovoj jedinstvenoj zbirci koja je prelazila iz ruke u ruku – i koja je, čudnom igrom sudbine, pronašla svoj put kući, u Japan.
Edmund de Val, poznati vajar i potomak čuvenih Efrusijevih, piše (dokumentarni roman) o svojoj porodici. Izvanredno napisano, izvanredna priča, naročito za ljubitelje a) francuskog 19. veka i Prusta, b) japanske kulture i umetnosti uopšte, c) priča iz Drugog svetskog rata.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Evro Book; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 355 str.; 978-86-505-1861-8;