knjizara.com
Zapisano u zvezdama

Parinuš Sanije (autor)

Zapisano u zvezdama
rasprodato

Mazuma nikada nije upoznala slobodu. Zna samo da sluša oca i braću. Zna i za batine, koje često dobija. Zna šta se očekuje od časne i smerne devojke kakva je ona: da nosi čador, da služi muškarcima uvek i svuda, da korača brzo, spuštenog pogleda. Ipak, Mazuma danas nije poslušala. Usudila se da pogleda mladića kojeg svaki dan sreće na uskim sokacima svoga grada. Nije trebalo mnogo pa da pogledi prerastu u veliku ljubav. U ljubav opasnu, koju je nemoguće sakriti i zbog koje će biti kažnjena. Kriva je za najveći greh, zbog toga što voli. Ovoga puta, batine nisu dovoljna kazna. Da bi sačuvala por

odičnu čast, mora odmah da se uda, i to za čoveka kojeg će joj izabrati braća. Od tog trenutka, Mazuma mora da prihvati svoju sudbinu. Da bude predana žena svom mužu, da udovolji svakoj njegovoj želji, a potom i brižna majka svojoj deci.
Dok Iranom besni revolucija, ova žena će hrabrost pronaći u ljubavi koju čuva duboko u sebi i koju nikada nije zaboravila. I čekaće dan kada će napokon dobiti ono što zaslužuje.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Iranska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2013; Broširani povez; latinica; 21 cm; 335 str.; 978-86-10-00414-4;