knjizara.com
Zaklon od neba

Paul Bowles (autor)

Zaklon od neba
rasprodato

"Zaklon od neba" kultni je, izvorno 1949. godine objavljeni roman američkog pisca i kompozitora Paula Bowlesa – po kojem je B. Bertolucci snimio popularni Čaj u Sahari s Johnom Malkovichem u glavnoj ulozi.
Riječ je o bestseleru koji odavno slave i kritika i publika i koji su čitave škole, na čelu s bitnicima – Burroughsom, Ginsbergom, Kerouacom – utkale u temelj svojih poetika, a Bowlesa ustoličile kao neku vrstu vlastitog duhovnog oca. Bowles, koji je u Sjevernoj Africi proveo dobar dio života, ispisao je u ovoj, ali i drugim svojim knjigama pustinji istovremeno bezvremenu odu te nježnu tužaljku za "pustinjom kakva je nekad bila".
Njegovi prot

agonisti, mladi, međusobno emocionalno i seksualno otuđeni njujorški bračni par Port i Kit, u Afriku stižu u pratnji prijatelja Tunnera, sa sasvim različitim očekivanjima od putovanja. Port, klasični egzistencijalistički antijunak, u pustinji traži rješenje rastemeljenosti vlastitog bivanja u ionako rastemeljenom poratnom svijetu, Kit se nada njihovu ponovnom zbližavanju, a Tunner je najbliži američkome turistu. Njihovo će putovanje, također, za svakoga od njih i završiti posve različitim ishodom. Reći više, opasno bi ugrozilo užitak u čitanju; čist i nepatvoren.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: VBZ; 2014; Broširani povez; latinica; 24 cm; 236 str.; 978-953-304-673-0;