knjizara.com
Vuk Dositej Orfelin

Đorđe Manić (autor)

Vuk Dositej Orfelin
1274 din
Stara cena: 1499 din
U korpu

Vuk je ljutit i razočaran. Sve što želi, jeste da vodi miran život. Ali životne okolnosti ne žele da on miruje.. Zato će morati da prekine svoje mirovanje i, kako bi zaštitio brata, postane član jedne tajanstvene ulične čete.
Dimitrije nije samo običan srednjoškolac. Niti je njegova gimnazija obična škola. On je profesionalni fudbaler koji pohađa Filološku gimnaziju. Kud ćeš gore od toga? Međutim, iza zanosnog osmeha natopljenog cinizmom, ovaj momak krije tajnu za koju veruje da mu može, ako joj da na značaju, pokarabasati baš sve planove. A planovi su da planova nema.
Zaharije je dečak vedrog duha, autor jutjub „Ordelin sred srede". Dane provodi u osmišljava

nju sadržaja za svoj kanal i slušanju muzike svoje pop dive Sije. Kreativni pacifista u njemu doći će na poprište pravog duševnog boja kad ga stečena popularnost prisili da, baš poput ubrzanog snimka na filmskoj traci, ubrza proces svog sazrevanja. Ali mrak je blizu. Imrak ga ceka.
Šta njih trojica mogu imati zajednicko, osim Filološke gimnazije i čudnovate devojke s nesvakidasnjim darom?
Pa, ne mnogo toga. Ali, istovremeno, sve

VUK DOSITEJ ORFELIN omaž je prijateljstvu i mladalačkim ljubavima, istkan od važnih omladinskih tema i još važnijih dijaloga. Prožeta urbanim motivima beogradskih ulica, natopljena sarkastičnim opaskama likova i popkulturnim humorom, oprečna kako stilski tako i sadržajem, ova topla priča o odrastanju, pronalaženju svrhe, borbi sa unutrašnjim jadima, bolu tamo gde razumevanja nema, i gubitku gde nedostaje praštanja, uvodi čitaoce u jedan drugačiji Beograd, pun misterioznih ličnosti i jos tajanstvenijih pojava.
Da li svet kakav vidimo izvire iz nas samih ili smo mi njegova tvorevina?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srpska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Urban Reads; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 551 str.; 978-86-81856-27-7;