knjizara.com
Vođstvo na osnovu načela

Stiven Kavi (autor)

Vođstvo na osnovu načela
1990 din
U korpu

„Teško je zamisliti osobu koja neće ništa naučiti iz ove knjige. Ako vam je brak u krizi, ova knjiga će vam pomoći. Ako želite da poboljšate svoj radni učinak, naučićete važne lekcije. Ako želite da budete bolji radnik, ovde ćete naći obilje ideja za to. Ako jednostavno želite da budete bolji čovek, nema boljeg štiva za početak od Vođstva na osnovu načela.“
Dejvid-Leonard Vilis

- Da li je u vremenu snažnih pritisaka i kriznih situacija moguće ostvariti ravnotežu između profesionalnog i privatnog života?
- Kako podstaći stvaralašt

vo i energiju velike većine zaposlenih, koji, po opisu radnog mesta, niti su dužni da ih poseduju, niti će ih iko za to nagraditi?
- Kako stvoriti timove ljudi koji se međusobno dopunjavaju i čiji članovi poštuju jedni druge, kada se na prste jedne ruke mogu nabrojati zaposleni koji vrednuju razlike i pluralizam?- Kako izjavu o misiji pretvoriti u pokretačku snagu jedne organizacije kad je većina zaposlenih vidi kao zbornik besmislenih, beskorisnih i otrcanih fraza koje snaže jedino cinizam?
- Kako da svi zaposleni u nekoj organizaciji strategiji budu posvećeni podjednako kao i njeni tvorci?

„I dok se drugi uticajni radovi na polju kvaliteta prevashodno bave stvarima (proizvodimai uslugama), Kavi se bavi ljudima – objedinjujućim faktorom bez kojeg se delovi ne mogu pretočiti u smisaonu celinu.“
Vilard Džul, upravnik ukupnim kvalitetom, Vestinghaus

- Kako da zaposleni na svim nivoima u jednoj organizaciji duboko u sebe usade načela ukupnog kvaliteta i neprestanog usavršavanja kad su cinični i premoreni, razočarani u sve prethodne programe koji su im obećavali kule i gradove?
- Kako izgraditi timski duh i postići sklad među ljudstvom i sektorima koji su godinamatakmaci i lome koplja oko toga ko će izvući više iz ionako slabog kapitala, koji su skloni politikanstvu i rade po nekom svom, tajnom i drugima nepoznatom planu?
- Kako shvatiti da treća mogućnost, istovremenoi stroža i blaža, nadilazi i „agresivne metode“ („strogo“ upravljanje, koje pokušava da nametne bolji finansijski aspekt) i „blage metode“ („umerenije“ upravljanje, koje se nada boljem finansijskom uspehu)?
- Kako da uvek imamo nadzor nad ljudima i događajima, a da im pri tom ipak pružimo nezavisnost i slobodu bez koje ne mogu da budu uspešni i ispunjeni u svom poslu?

STIVEN R. KAVI nam pokazuje da je odgovorna ove i slične dileme u Vođstvu na osnovu načela.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihologija uspeha , Volja , Samopomoć
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Mladinska knjiga; 2010; Broširani povez; latinica; 22 cm; 320 str.; 978-86-7928-246-0;