Vodič jedne biciklistkinje kroz Kašgar

Suzan Džojnson (autor)

Vodič jedne biciklistkinje kroz Kašgar

679 din

Stara cena: 799 din

U korpu

Popni se i kreni! Ovo su uputstva za biciklistu početnika.
Godina je 1923, a Eva Ingliš, strastvena biciklistkinja, i njena sestra Lizi dolaze u Kašgar, grad koji leži na drevnom Putu svile, kako bi doprinele osnivanju hrišćanske misije. Lizi je potčinjena ubedljivoj i nepopustljivoj Milisent, njihovoj predvodnici, ali Evini razlozi za napuštanje buržujskog života manje su jasni. Dok pokušavaju da se prilagode novom domu i nailaze na otpor i nevolje, Eva počinje da piše knjigu, Vodič jedne biciklistkinje kroz Kašgar...
U savremenom Londonu počinje druga priča. Mlada žena jedne noći otvara ulazna vrata i zatiče muškarca kako spava na njenom odmorištu.

On ujutru odlazi i na zidu ostavlja izuzetan crtež dugorepe ptice i jedan red arapskog teksta. Tajeb, koji je pobegao u Englesku iz Jemena, stigao je na Fridin kućni prag u trenutku kad je saznala da je najbliža rođaka pokojnici za koju nikad nije čula, a čiji napušten stan sadrži brojna iznenađenja – zajedno s jednom mrzovoljnom sovom.
Kako im se svetovi sudaraju, ovo dvoje lutalica upuštaju se u neverovatno prijateljstvo i započinju putovanje koje je veliko i neočekivano kao Evino.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2014; Broširani povez; latinica; 20 cm; 322 str.; 978-86-521-1423-8;