Vladislav Radak

Vladislav Radak

Ovu biografiju pisao je sam autor, u vidu prijave za istraživaču stanicu Petnicu, seminar iz psihologije.

Zovem se Vladislav Radak, rođen 25.12.1987. u Beogradu, gde sam i odrastao. Završio sam osnovnu školu „Vuk Karadžić“ , kao vukovac i nižu muzičku školu „Dr. Voislav Vučković“ , odsek za harmoniku, sa istim prosekom.

Pored harmonike omiljeni instrument mi je klavir, kome trenutno ne stižem da posvetim dovoljno pažnje.

Slobodne aktivnosti u osnovnoj školi su se ograničavale na pisanje i bežanje sa časova. Pisanje je urodilo plodom sredinom osmog razreda kada mi je rad bio proglašen za najbolje književno ostvarenje godine, a bežanje veđ sredinom sedmog razreda, kada sam dobio dvojku iz vladanja pred izbačenje iz škole.

Bilo kako bilo, posle toga sam se smirio, završio osnovnu školu sa 18 diploma iz različitih oblasti i upisao Matematižku gimnaziju.

Našavši se u elitnoj školi, prezasićenoj prirodnim predmetima, gde sam sada bio samo prosečan đak, morao sam da uložim mmnogo više truda i rada da bih se izborio za svoje mesto.

Iako se napor u školi povećao, nemogavši da izdržim monotoniju „glavnih“ predmeta, naglo sam povećao sam i vanškolske aktivnosti. Tako nastavljam da pišem, treniram vaterpolo (neprekidno još od četvrte godine), i podpomognut znanjem iz muzičke škole osnivam svoj bend.

Tako orjentisan, dolazio sam u dodir sa ljudima mnogo više nego do tada, što je po mom mišljenju bio ključni trenutak želje za izučavanjem psihologije. Prvi značajni konktakt sa tim predmetom desio se početkom drugog razreda, kada su mi počela predavanja. Fasciniran tom oblašću, posvećivao sam joj mnogo više pažnje, nego ostalim predmetima. Kasnije i posle završetka druge godine i dalje sam ostao u konktaktu sa profesorkom psihologije, razmenjujući nova znanja i iskustva.
Posebno sam se interesovao za oblast socijalne psihologije koju sam kasnije sa uživanjem koristio u nekim književnim radovima. Došavši u treću godinu dobio sam novi predmet - socijologiju koja mi je pomogla da nastavim svoje izučavanje i otvorim nove vidike.

Konačno, završio sam svoj drugi roman, pod nazivom „Plava vežbanka“, pre samo par dana potpisavši ugovor sa izdavačkom kućom, dok zvanična promocija čeka 9. april 2005.

Budućnost je sasvim neizvesna. Medicina, elektrotehnika, psihologija i računarstvo se bore za prevlast u mom umu. Ko će pobediti videćemo.

Ja ću do tad da sačekam. I da učim sve, naravno...

Vladislav Radak
22.11.2004.

autor Vladislav Radak

1 naslova [prikazano 1-1]

Knjiga

Vladislav Radak

Broširani povez, Dobar naslov, 2015, ISBN: 978-86-86471-42-0, latinica
Drama sa elementima akcije, sajns fikšn sa primesama horora, ljubavna priča ili priča o odrastanju, ali ništa od ponuđenog ne bi zaista bilo tačno. ...

U korpu 880 din