knjizara.com
Velika opsada Malte 1565

Ernl Bredford (autor)

Velika opsada Malte 1565
770 din
U korpu

Sulejman Veličanstveni, najmoćniji vladar na svetu, odlučio je da osvoji Evropu. Na putu mu stoji samo sićušno ostrvo u Sredozemnom moru, Malta, gde su nastanjeni vitezovi jovanovci, elitni ratnici Svetog rimskog carstva. Sprema se sudar civilizacija kakav nije viđen još od najezde Persijanaca na Grčku.
Rešen d a osvoji Maltu i iz njene luke pođe u osvajanje Evrope, Sulejman šalje ratne brodove i moćnu vojsku. Nekoliko hiljada branilaca u tvrđavi Svetog Elma boriće se do poslednjeg, pod strahovito teškim okolnostima. Kad su konačno osvojili tvrđavu, Turci nikome nisu poštedeli život i iznakazili su tela mrtvih branilaca. Veliki majstor jov

anovaca, vitez La Valet, uzvratio je poskidavši glave Turcima koje je držao u zarobljeništvu, a potom je upotrebio njihove glave kao đulad kojom je gađao neprijatelja. Tek tad počinje istinska bitka za Maltu. Milost niko nije tražio; milost nikome nije udeljena.
Opsada Malte nije samo uzbudljiva priča o hrabrosti, svireposti i izdržljivosti, nego i saga o dve moćne civilizacije sukobljene oko prevlasti nad čitavim znanim svetom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Vojna istorija
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija, geografija i arheologija

Izdavač: Algoritam; 2. izdanje, 2016; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 214 str.; 978-86-7662-124-8;