knjizara.com
Velika knjiga pronalazaka - Larousse

Sofi Krepon (autor)

Velika knjiga pronalazaka - Larousse
rasprodato

Knjiga o pronalascima koja je podeljena na osam velikih tema: zdravlje, igra i zabava, odeća i obuća, škola, ishrana, komunikacija, transport.
Zapanjujuća, neverovatna, zabavna enciklopedija!

U knjizi je ispričana priča o više od 40 pronalazaka: pasta za zube, papir i pisanje, video-igre, vakcina, farmerke, mobilni telefon, skuter, mp3... Deca će naći i odgovre: „Ko je izmislio?“ „Kako se zove pronalazač ili naučnik?“ Postoje i duple strane koje prate istoriju jednog pronalaska.
Da bi deca lakš

e prihvatila i usvojila znanje, knjiga je puna anegdota, istorijiskih blic podsećanja, ali i neobičnih istina koje smo svrstali pod zajednički naziv „Baš šašavo!“
Na kraju knjige je grafički prikaz svih velikih otkrića, od praistorije do naših dana, koja su promenila svet.

SENZACIONALNO!
- Da li znate da postoji... superlepak protiv ožiljaka?
Francuski istraživači usavršili su vrstu medicinskog lepka koji odlično zatvara duboke rane, i to u roku od nekoliko sekundi. U budućnosti neće biti potrebe za ušivanjem i šavovima koji kasnije ostavljaju ružne ožiljke! - Da li znate da postoji... vakcina bez uboda?
Da, uskoro c´e se vakcinacija vršiti bez ikakvog bockanja i bola!
- O fotografiji - moda autoportreta
Selfi je autoportret koji se lako snima smartfonom i šalje prijateljima na društvenim mrežama. Danas to svi rade, čak i papa i astronauti na Međunarodnoj svemirskoj stanici.
- Komunikacija 2050
Evo par primera: hologrami na smartfonu, naočare za virtuelnu stvarnost, meki tableti koje ćete moći da savijete i spakujete u džep... Sledeće godine ili tek 2050?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Popularna nauka , Popularizacija nauke
Ostali naslovi iz oblasti: Deca

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2015; Broširani povez; latinica; 33 cm; 96 str.; 978-86-10-01334-4;