knjizara.com
50 ideja koje bi stvarno trebalo da znate: Književnost

Džon Saderlend (autor)

50 ideja koje bi stvarno trebalo da znate: Književnost
679 din
Stara cena: 799 din
U korpu

Književnost nam u isti mah deluje prividno lako i zastrašujuće teško. Svi bismo voleli da čitamo neki uzbudljiv roman, da uživamo u njemu, ali i da razumemo šta znače reči „žanr“, „stil“ i „narativ“, i to tako jasno i potpuno da ovi i mnogi drugi književni pojmovi mogu da obogate naše čitalačko iskustvo. Voleli bismo da znamo kako treba pristupiti delima velikih pisaca kao što su Šekspir, Tolstoj, Dante ili Hese i da proniknemo u književne termine kao što su „hermeneutika“, „afektivna zabluda“ i „brikolaž“?
Knjiga 50 ideja koje bi stvarno trebalo

da znate: Književnost osnovni je vodič za sve važne oblike, koncepte, teme i pokrete u književnosti. Ovo delo pruža jasan, precizan i temeljan pregled teorija o prirodi jezika i značenja i ocrtava razmišljanja koja stoje iza ključnih književnih koncepata poput postmodernizma, semiologije i strukturalizma.
Autor nudi svež i izazovan pregled književnih ideja i teorija, od onih najpoznatijih do prilično nepoznatih. Prepuna uvida i primera iz klasičnih i popularnih dela, knjiga će oduševiti svakoga koga je ikada zbunila književna terminologija i želi da stekne dublje i temeljnije uživanje u čitanju i pisanju.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Popularna nauka
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija i teorija književnosti

Izdavač: Laguna; 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 208 str.; 978-86-521-4218-7;