Uvod u psihologiju

Stanislav Fajgelj (autor)

Uvod u psihologiju

2200 din

U korpu

Pišući ovu knjigu, želeo sam da, koristeći objektiv naučne psihologije, prikažem i psihologiju i našu psihu. Pri tome, da i jedno i drugo, i čovek i psihologija, budu životni i celoviti. Da bi se to postiglo potrebno je nabrajanja različitih mišljenja i pristupa, a pogotovo raščlanjavanja iste pojave sa tačke gledišta različitih teorija, svesti na minimum. Kako se mogu izbeći nabrajanja i podele? Jedino zauzimanjem stava o tome šta je bitno, šta nebitno, šta je uverljivo, a šta nije, šta je razvojem psihologije stavljeno ad acta, a šta nije. Kao autor, zauzeo sam niz takvih stavova, bona fide, na osnovu uvida u materiju.

U potpunosti delim stav da je uloga uvodnih predmeta na psihologiji da studentima pruži osmatračnicu sa koje se na ponašanje i psihičke pojave može gledati na naučan način. To se svakako odnosi na Uvod u psihologiju. Kritičko sagledavanje i preispitivanje tuđih, a najpre svojih znanja jeste jedan od stubova naučnog metoda. Međutim, ništa od toga nije moguće ako ne postoje znanja. Prioriteti ove knjige su psihološko-naučni, a ne primenjeno-praktični ili popularno-zabavni.


Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Centar za primenjenu psihologiju; 2. izdanje, 2014; Broširani povez; latinica; 24 cm; 344 str.; 978-86-83797-94-3;