knjizara.com
Utočište

Rejmond Huri (autor)

Utočište
rasprodato

NAPULJ, 1750.
U gluvo doba noći, tri čoveka sa isukanim mačevima upadaju u palatu francuskog aristokrate. Vođa napadača, princ od San Severa, optužuje markiza da se lažno predstavlja i zahteva da sazna tajnu za koju veruje da je ovaj čovek krije. Ali u okršaju koji izbija, napadnuti uspeva da pobegne ostavljajući za sobom zapaljenu palatu i razbesnelog princa, koji postaje opsednut idejom da ga po svaku cenu pronađe.
BAGDAD, 2003.
Američka vojna jedinica koja lovi lica iz najužeg Sadamovog okruženja otkriva čudovišnu lokaciju: skrivenu laboratoriju s najsavremenijom opremom, u kojoj su umrle desetine muškaraca, žena i dece posle jezivih eksperimenata. Tajanstveni naučn

ik za kojim tragaju, čovek za koga veruju da je radio na programu razvoja biološkog oružja i poznat je samo kao hakim – doktor – uspeva da pobegne i odnese sa sobom neverovatnu istinu o svom radu. Iza njega ostaje samo zagonetan trag, urezan u zid jedne podzemne zatvorske ćelije: simbol zmije koja guta sopstveni rep.

Tako počinje eksplozivni novi roman Rejmonda Hurija, a u središtu akcije su dve hrabre žene, upletene u smrtonosnu intrigu drevnih tragova. Istrgnuto iz stranica istorijskih knjiga i udruženo s najsavremenijim naučnim istraživanjima, UTOČIŠTE pruža još savršeniju zagonetku i rafale napetosti zbog kojih je Hurijev debitantski roman POSLEDNJI TEMPLAR postao bestseler prema podacima listova Sunday Times i New York Times i poneo titulu međunarodnog bestselera broj jedan.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2009; Broširani povez; latinica; 20 cm; 408 str.; 978-86-521-0243-3;