knjizara.com
Uhoda porodice Bordžija

Andrea Fredijani (autor)

Uhoda porodice Bordžija
879 din
Stara cena: 1099 din
U korpu

Jedan papa na vrhuncu svoje moći i najozloglašeniji zločin renesansnog Rima.

Papa Aleksandar VI Bordžija sprema se da usavrši svoje planove o preuzimanju kontrole nad Italijom kad ga svirep zločin lišava jednog od najdražih članova njegove porodice i remeti mu planove. Ceo Rim se digao na noge da otkrije vinovnika zločina, ali zbog neobičnog niza slučajnosti, u prvim redovima istrage našao se dvorski slikar, čuveni Pinturikio. Kako bi rasvetlio zločin koji je pogodio samo srce Aleksandrovog pontifikata, Pinturikio se oslanja na pomoć najuglednijih umetnika u gradu, od Mikelanđela Buonarotija do Filipina Lipija, od Pjermatea d’Amelije do Peruđina. Spisak neprijatelja

porodice Bordžija toliko je dugačak da se lista osumnjičenih dopunjuje iz dana u dan. I dok u jednoj fazi istrage svi kreću u potragu za maskiranim čovekom koji bi mogao da bude svedok zločina, jedna izobličena žena kreće se Rimom u potrazi za osvetom... O kome je reč?

U renesansnom Rimu, u kojem raskoš umetničkog izraza ide ruku podruku s borbama za moć, pero Andree Fredijanija priseća se jednog od najčuvenijih nerešenih slučajeva ubistva u istoriji.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Publik Praktikum; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 320 str.; 978-86-6152-066-2;