knjizara.com
U sazvežđu Ovna

Glen Kuper (autor)

U sazvežđu Ovna
rasprodato

Zvezde i dalje po nebu jezde, protiče vreme, Đavo će doći, i Faust proklet mora da bude.
Rim, 1139. godina. Došao je u Večni grad da bi bio svedok jedinstvenih događanja na nebeskoj sferi. Dovršivši svoj devetnaestogodišnji ciklus, mesec je tonuo prema južnom čvoru, Đavolovom repu, kako su ga astrolozi nazivali. Kada je zlatni mesec skliznuo u crnilo, na nebu se ukazalo 112 zvezda. Bio je to znak koji je čekao, slavno predskazanje: biće još 112 papa do kraja Crkve i kraja sveta kakav smo poznavali.
Rim, 2000. godina. Elizabeta Čelestino, briljantna mlada naučnica koja radi na arheološkom nalazištu drevnih rimskih katakombi, gleda u nebo. Leži lokvi krvi, do

k joj mislima prolazi jezivi detalj koji je zapazila kada je napadnuta, detalj koji neće moći da zaboravi, nikada.
Rim, sadašnjost. Astrološki simboli na zidu nisu jedina zagonetka koju kriju katakombe Svetog Kalista. Tu su i desetine skeleta sa neobičnom anomalijom, istom onom koju je imao i čovek koji je pokušao da je ubije. Rešena da rasvetli ovu misteriju, Elizabeta dolazi u posed izuzetno retkog primerka Doktora Fausta Kristofera Marloua, u čijim se stihovima krije ključ za otkrivanje magičnog kruga koji povezuje prošlost, sadašnjost i budućnost.
Papa je mrtav, a proročanstvo samo što se nije obistinilo...

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2. izdanje, 2021; Broširani povez; latinica; 21 cm; 304 str.; 978-86-10-02261-2;