Tvorac oblaka

Patrik Vudhed (autor)

Tvorac oblaka

597 din

Stara cena: 703 din

U korpu

Dobro došli na Tibet.
Avantura može da počne.
Radnja je smeštena na Tibet uz ekstremno planinarenje i potragu da bi se sačuvalo sveto duhovno nasleđe, ovo je DODIR PRAZNINE koji se susreće sa OTIMAČIMA IZGUBLJENOG KOVČEGA.
U najudaljenijim krajevima Himalaja leži bogatstvo koje su ljudi decenijama pokušavali da zaštite dajući svoje živote....
Za Luku Metjuza opasnost visokih planinskih vrhova je klima u kojoj on uspeva . U nemilosrdnoj potrazi za ostvarenjem svojih ciljeva on bi žrtvovao sve - čak i život drugog planinara. Njegova porodica i prijatelji to znaju i plaše se.

Kad ugleda ne osvojen vrh na Himalajima koji ne postoji na mapi, niko nije iznenađen njegovom opsesijom da bude prvi koji će se na njega popeti.
Zajedno sa svojim planinarskim partnerom, Bilom Tejlorom, on odlazi u deo Tibeta koji je strogo zabranjen od strane Kineza. Ali čudna nesreća smrtno je ugrozila život jednog od članova tima i lokalnoj Tibetanskoj devojci preostaje da ih odvede u Geltang, manastir koji je bio skriven od sveta još od Kineske kulturne revolucije, kada je većina manastira poharana i popaljena.
Uskoro, kada kineska tajna policija sazna za njih, Luka i Bil će se naći umešani u vekovnu borbu, ne za svoje živote već da sačuvaju tajnu koju Geltang skriva i nasleđe samog Tibeta.
Patrik Vudhed je mladi profesinalni planinar, on takođe upravlja Belom Pustinjom, kompanijom koja organizuje avanturističke ekspedicije na Antartik. Kada nije na Antartiku, on svoje vreme provodi između Južne Afrike, rodnog mesta njegove žene, i Londona.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2010; Broširani povez; latinica; 21 cm; 299 str.; 978-86-7310-461-4;