Trinaesta priča

Dajana Seterfild (autor)

Trinaesta priča

rasprodato

„Ispričajte mi istinu.“ Jednostavan zahtev, ali dovoljan da do srži u kostima potrese usamljenu, tajanstvenu spisateljicu Vidu Vinter. Zar nije proteklih šest decenija provela pišući izmišljene životne storije koje su joj ne samo proslavile ime i donele bogatstvo, već i sačuvale tajnu njene nasilne i tragične prošlosti? Sad stara i bolesna, Vida Vinter ne može da umakne sopstvenoj životnoj priči, ma koliko bajki isprela.

„Ispričajte mi istinu.“ Te reči iz prošlosti odjekuju i u srcu mlade biografkinje Margaret Li, kojoj tajna vlastitog rođenja, što je od nje skrivaju njeni najmiliji, zadaje neprekidno prisutan bol.

Pismom u kojem obećava da će konačno razotkriti dugo čuvanu tajnu svog života, Vida Vinter poziva Margaret na putovanje u prošlost.

Vidina povest nam u duhu gotskog romana oslikava porodicu Ejndželfild: lepu i svojeglavu Izabelu i fatalne bliznakinje Edlin i Emlin. Podležući činima Vidinog pripovedanja, Margaret otkriva da ono baca uznemirujuće svetlo i na njen sopstveni život. Obe žene suočavaju se sa avetima koje ih progone i obe ih na kraju preobražava istina.

„Svako ko uzme u ruku i otvori ovaj roman, neće više moći da ga ostavi. Uzmite, otvorite ga.“
Elizabet Džejn Hauard

„Ovaj snažni i neobični roman o onostranom već od prve stranice zarobi čitaoca.“
Robert Godar

„Knjiga među čijim se sablastima, u svetu moćne imaginacije, možemo sasvim izgubiti. Ovaj roman se odlikuje bezvremenošću i izrazitim osećanjem za preteću misteriju, kakve su i mračne porodične tajne koje postepeno otkrivamo.“
Sandea Hauard

„Potpuno sam zatečen ovim fascinantnim, originalnim, briljantnim, neodoljivim romanom. Pročitao sam ga za jednu noć. Sjajno je pročitati nešto toliko autentičnog glasa i tona. Biće to veliki, veliki uspeh.“
Nikolas Kolridž

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2007; Broširani povez; latinica; 21 cm; 440 str.; 978-86-7436-783-4;