Treći sektor ili sama žena u tranziciji

Mirjana Đurđević (autor)

Treći sektor ili sama žena u tranziciji

rasprodato

ROMAN KOJI ĆE VAS NASMEJATI DO SUZA!

Kako god da se zvala, Rozaliji uopšte ne cvetaju ruže. U zemlju stigle i demokratske promene, a kod nje i dalje stanje redovno - opšta havarija: Sve su joj prijateljice manje-više udate, čak je i njen vanbračni šesnaestogodišnji sin počeo da dovodi devojke u kuću noću, ona uporno ništa. Ubi se predajući matematiku u jednoj beogradskoj gimnaziji, a srpskoj prosveti nikako da krene. Na vreme je osnovala i sopstvenu NGO, međutim čim se primakne blizu nekom ozbiljnijem donatoru i prigodnoj lovi neko joj ukrade projekat ispred nosa.


Za nju je, smatra, jedini mogući happy end da sretne Francuza humanitarca, uda se za njega i zapali odavde. Čekajući ga da se pojavi, punom parom radi na projektu koji treba materijalno da je obezbedi za narednu godinu-dve. Ne lezi vraže, ispostavlja se da joj ponovo neko radi o glavi...
Da li će Rozalija do kraja romana maznuti Francuza ili lovu, ili i Francuza i lovu? Ili će po običaju ostati kratka i nastaviti da pliva nizvodno na talasu tranzicije?

“Precizno popisujući stvarnost devedesetih, odjeke vremena i društvenog kiča koji se još može gledati samo kao karikatura, Mirjana Đur|đvić direktno i iznutra, s mnogo ironije i vrcavog , svežeg humora, tematizuje priču svog romana u svetu nevladinih organizcija, tzv. trećeg sektora drušva.
Ispisujući tekst maksimalno integrisan u aktuelni život, poigravajući se urbanim slengom i demokratskim novogovorom, kao i psihološkim stereotiopima generacije sadašnjih četrdesetogodišnjaka, autorka u ovom romanu sledi klasičan romaneskni stereotip priče o malom čoveku koji razotkriva nameštenu mu igru. Pogonsko gorivo ovog razotkrivanja, nalazi se pak, u naznakama ljubavne priče.”

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Žagor - knjižara; 2001; Broširani povez; latinica; 20 cm.; 185 str.; 86-902373-1-3;