knjizara.com
Prvi, drugi, treći čovek
srpske legende

Mirjana Đurđević (autor)

Prvi, drugi, treći čovek
607 din
Stara cena: 715 din
U korpu

Hari, bivša viša inspektorka za krv i seks MUP-a Srbije, trenutno suvlasnica besposlene detektivske agencije Lucky Charm, odlučila je da uzme godišnji odmor od lomatanja po literaturi Mirjane Đurđević (Ubistvo u Akademiji nauka, Parking svetog Savatija, Deda Rankove riblje teorije, Jacuzzi u liftu), pa stoga nije svesna ni da je lik u romanu PRVI, DRUGI, TREĆI ČOVEK, u kome Rusi premeću ’najtraženijeg haškog optuženika’ s jedne na drugu tajnu lokaciju, u čemu im CIA i BIA, manje ili više nehotice, pomažu. Nesvest je slabo sr

edstvo za samozaštitu, te ona kao klasično srpsko ’sumnjivo lice’ upada u klasičan zapadni špijunski triler u kome se odvija potraga za krticom u redovima BIA.
Gde se kriju haški begunci? Otkud Malkolmu klempave uši? Čime se hrane crvene beretke? Kakva je veza između dve babe, od kojih je jedna domaćica u Baltimoru a druga živa legenda ruske špijunaže? Zašto se uopšte Rusi bave skrivanjem osumnjičenih za ratne zločine po Srbiji? Kakva je uloga CIA u svemu tome? Hoće li Hari do kraja romana uspeti da razmrsi ovu geopolitičku, porodičnu, obaveštajnu i žanrovsku zbrku?


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Agora; 2. izdanje, 2008; Tvrd povez; latinica; 21 cm; 265 str.; 978-86-84599-81-2;