knjizara.com
Trainspotting

Irving Velš (autor)

Trainspotting
rasprodato

Jedan od najznačajnijih romana s kraja 20. veka, sada ponovljen za novu generaciju

Trainspotting je uznemirujući roman koji čitaoca odvodi u svet heroinskih zavisnika, klinaca iz radničke klase u Edinburgu. Glavni junak je vođa grupice narkomana, koji su svi izgubljeni, bez ikakave nade ili mogućnosti za budućnost i koji preziru i negiraju spoljašnji svet. U njihovim raspadnutim životima to „heroinsko“ prijateljstvo im je jedina mogućnost da pobegnu od dosade, depresije i brutalnosti u porodici i okruženju. Crnim humorom i ubojitim šalama, Irvin Velš nadahnjuje ove otpisane mlade ljude nekom dozom humanosti i opominje nas na to šta smo uradili mladim generacijama.

„Ovo je

zabavan, dobro izbrušen, autentičan i zanimljiv roman koji ubrzava puls onome ko čita. U njemu je vrednovano ono što svetska književnost nikada ranije nije prepoznala kao važno.“ Times Out

„Bolno uzbudljivo... ne samo zato što je retko koji engleski pisac uspeo da zađe u ovu specifičnu enklavu britanske mladalačke kulture, nego zato što je još manje onih koji su tu uspeli da prodru tako duboko kao Irvin Velš.“ New York Times Book Review

„Irvin Velš piše sa takvom veštinom, humorom i saosećanjem, što se ravana sa genijalnim. On je nešto najbolje što se dogodilo engleskoj književnosti poslednjih decenija.“ Nik Hornbi (pisac)

„Irvin Velš je realnost – divna mešavina nihilizma i tuge, realizma (posebno u pogledu jezika i slenga) i maltene arhetipske univerzalnosti.“ Dejvid Foster Volas (pisac)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Plato; 2017; Broširani povez; latinica; 21 cm; 399 str.; 978-86-447-0073-9;