knjizara.com
Tragom džinovskog lenjivca

Eva Ibotson (autor)

Tragom džinovskog lenjivca
rasprodato

Maja je od roditelja, osim bogatstva, nasledila i istraživački duh. Zato se i obradovala kad je saznala da će se o njoj starati rođaci koji žive u dalekom Brazilu, na plantaži kaučuka. Nije ni slutila da će se kod njih osećati kao Pepeljuga, ni da će čudesni svet Amazona, prašumu i brazilski folklor otkrivati tek uz pomoć nekih sasvim drugih ljudi – lokalnih Indijanaca, direktora prirodnjačkog muzeja, svoje guvernante i jednog slatkog polu-Indijanca. Da joj je neko

rekao da će svi zajedno, uz pomoć glumca koji je izgubio posao kad mu je glas mutirao, morati da prevare dva opasna engleska detektiva i jednog još opasnijeg engleskog lorda, da će njena stroga guvernanta zafrljačiti korset u reku, a ona i Fin usred prašume učiti latinski i loviti džinovskog lenjivca – ne bi mu poverovala. A opet, sve se tako dogodilo.
Roman Tragom džinovskog lenjivca najpoznatije je delo austrijsko-engleske književnice Eve Ibotson. Osvojio je brojne nagrade od kojih je najvažnija Zlatna Nestlé Smarties Book Prize 2001. godine.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost , Knjige za školarce
Ostali naslovi iz oblasti: Romani i priče za decu

Izdavač: Odiseja; 2011; latinica; 20 cm; 314 str.; 978-86-7720-077-0;