knjizara.com
Pas i njegov dečak

Eva Ibotson (autor)

Pas i njegov dečak
594 din
Stara cena: 660 din
U korpu

Najviše od svega na svetu Hal želi psa.
„Ne dolazi u obzir!“ – odlučna je njegova mama Albina, koja neće ni da čuje za dlake u kući, izgreban nameštaj, barice po podu...
Ipak, za njegov deseti rođendan događa se čudo: Dopušteno mu je da sâm izabere psa. Čim je ugledao belog terijera sa mrljom u oku i braon flekom preko levog uveta, Hal je znao da je našao prijatelja za ceo život. Fleki i dečak postali su nerazdvojni. Njihova sreća, međutim, bila je kratkog veka.
Halu nisu rekli da je „Tvoj ljubimac“ agencija za iznajmljivanje pasa i da Flekija mora da vrati kad prođe vikend. Kad ga u ponedeljak, po povr

atku iz škole nije zatekao u kući, Hal odlučuje da, po prvi put u životu, uradi nešto što njegovi roditelji nisu mogli ni da zamisle: odlazi u potragu za svojim psom.
Uz pomoć devojčice Pipe, Hal izbavlja Flekija iz kaveza i odlučuje da s njim pobegne na drugi kraj zemlje, u primorsko seoce u kojem žive njegovi baka i deka. Ceo plan se komplikuje kad Pipa odluči da oslobodi i ostale pse iz Agencije. Hal se slaže, jer zna da svakom psu treba pravi dom. Pseća družina i deca kreću u avanturu života, u kojoj će spoznati pravu ljubav, iskreno prijateljstvo i istinski dom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost , Knjige za školarce
Ostali naslovi iz oblasti: Romani i priče za decu

Izdavač: Odiseja; 5. izdanje, 2017; Broširani povez; latinica; 21 cm; 288 str.; 978-86-7720-102-9;