Tihomir Čelanović

Tihomir Čelanović

Posle detinjstva provedenog u Kotoru, Čelanović se vraća u Beograd gde završava Fakultet primenjenih umetnosti. Stripove i ilustracije objavljujivao je u brojnim časopisima, kao što su Politikin Zabavnik", Striper, Lavirint, Bager, Zvono, Veliko Dvorište, Malo Dvorište, Patagonija, Grafička Zavera, Strip Pressing, Strip Vilajet, Vreme, Aargh! (Češka Republika) i Nonzi (Italija).

Godine 2001. zbirka kratkih stripova nazvana "Kfatoliperazus" objavljena je u Italiji u izdanju kuće Medicina Nucleare. Sledeće godine beogradski MAH objavljuje Čelanovićev prvi strip album, u koloru, pod nazivom Eudora. U novembru iste godine Medicina Nucleare objavila je ovaj album i u Italiji. U maju 2005. godine, u Francuskoj je izazi Čelanovićev strip Trum: Tai jaje prema scenariju Delfin Riu (Delphine Rieu) u izdanju kuće Soleil.

Tihomir Čelanović imao je više samostalnih izložbi u Kotoru, Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Angulemu i Parizu. U oktobru 2000. godine, dobio je prvu nagradu na konkursu La citta 2000 u Torinu, u Italiji. Pored stripa bavi se ilustracijom knjiga, a 2005. na festivalu kratkog filma zajedno sa Andrejem Vojkovićem dobio je nagradu za dizajn muzičkog spota grupe The Books of Knjige.

V. M.

www.upps.org.yu

autor Tihomir Čelanović

1 naslova [prikazano 1-1]

Moderna mitologija rađa svakakva čudovišta

Tihomir Čelanović

System Comics, 2013, ISBN: 978-86-89309-06-5, latinica
Zbirka kratkih stripova uključujući i pobedničku priču sa Salona stripa u SKC-u iz 2010. ...

U korpu

568 din

Stara cena:710 din

Ušteda:142 din (20%)