Teorijski i primenjeni aspekti psihologije čitanja

Teorijski i primenjeni aspekti psihologije čitanja

1509 din

U korpu

Zbornik radova Teorijski i primenjeni aspekti psihologije čitanja sastoji se iz sedam poglavlja, odnosno sedam tekstova različitih autora koje je, za ovu priliku, pozvao i okupio Dejan Lalović, urednik zbornika. Dejan Lalović je autor još jedne, nedavno objavljene, knjige koja je posvećena psihologiji čitanja – Čitanje: od slova do teksta, pa je ovaj zbornik njegov dodatni doprinos da se našoj naučnoj, stručnoj, studentskoj, ali i široj publici, predstavi pregled aktuelnih dešavanja u toj naučnoj oblasti, u svetu veoma razvijenoj i živoj.

Imajući u vidu da je psihologija čitanja široka i interdisciplinarna naučna oblast koja se brzo razvija i da često nije lako pratiti sve novo što se događa u njoj, zasluga je urednika što je okupio kompetentne autore koji se iz različitih istraživačkih perspektiva bave tom oblašću i koji su uspeli da nam daju jasan i pregledan rezime ključnih pojmova, metodoloških pristupa, teorijskih orijentacija, empirijskih rezultata i aktuelnih pitanja i problema iz njihovog domena interesovanja. Zbornik se otvara predgovorom urednika, kojim se najavljuje sadržaj poglavlja, a zatvara ga završna reč u kojoj se prepoznaju i rezimiraju ključne teme i problemi svakog poglavlja. Rezime je veoma koristan za čitaoca, naročito ukoliko je to student, jer kroz takav pogled unazad urednik daje jedan sažet prikaz najrelevantnijih tema i pitanja iz cele oblasti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Čitanje
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Centar za primenjenu psihologiju; 2. izdanje, 2015; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 201 str.; 978-86-89377-15-6;