knjizara.com
Tao i džit kun do

Brus Li (autor)

Tao i džit kun do
rasprodato

Ova knjiga, koja je vremenom postala međunarodni bestseler među knjigama koje tretiraju oblast borilačkih veština, zapravo predstavlja kompilaciju Brus Lijevih beleški i crteža, koje je on napravio u periodu od nekoliko meseci dok je ležao u krevetu zbog povrede kičme.
Tao i Džit Kun Do pokazuje koliko napredan je bio Brus Li za njegovo vreme.Ono što je on stvorio, a što je detaljno predstavljeno u knjizi, bio je praktičan, funkcionalan metod borenja koji i danas inspiriše mnoge praktičare borilačkih veština.Nakon što je, u

nameri da razvije sopstveni stil, napustio ving čun stil kome ga je podučavao njegov prvobitni učitelj Jip Man, Brus Li se zadao u proučavanje mnogih borilačkih veština, ponajviše se oslanjajući na autoritete boksa (radi razvoja tehnike različitih udaraca i eskivaža) i mačevalaštva (radi razvoja tehnika pariranja). Jedan deo knige, dakle, čine izvodi iz najboljih knjiga o boksu i mačevalaštvu koje je Brus Li najviše voleo.
Sve to, uz Brus Lijeva razmišljanja o filozofiji borbe nadahnuta taoizmom, čini da ova knjiga postane nezaobilazno štivo za sve poklonike borilačkih veština.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Borilačke veštine
Ostali naslovi iz oblasti: Sport i hobi

Izdavač: Babun; 2009; Broširani povez; latinica; 30 cm; 208 str.; 9788683737581;