knjizara.com
Tajni govor

Tom Rob Smit (autor)

Tajni govor
rasprodato

Nova priča iz pera dobitnika nagrade Ijan Fleming o strahotnom periodu pedesetih godina u SSSR-u kroz koju nas vodi oficir Lav Demidov. Sovjetski Savez 1956. Posle Staljinove smrti, surovi režim počinje da se ruši. Za sobom ostavlja društvo u kojem su policajci zločinci, dok su zločinci nedužni. Staljinov naslednik Hruščov zaklinje se da će uvesti reforme. Ali na scenu stupaju frakcije koje ne mogu da oproste ili zaborave prošlost.
Lav Demidov, bivši pripadnik tajne policije, suočen je s ličnim previranjima. Dve devojčice, koje su on i njegova žena Raisa usvojili, tek treba da mu oproste zbog uloge koju je imao u brutalnom ubistvu njihovih roditelja. One nisu jedine. Neko kome se Lav

zamerio predstavlja smrtnu opasnost za njegovu porodicu. Neko ko je postao neprepoznatljiv, te je savršeno oruđe za osvetu. Lavov očajnički, lični zadatak da spase porodicu odvešće ga u surove sibirske gulage, u središte zločinačkog podzemlja, u srce mađarske pobune – i u pakao u kojem je iskupljenje krhko poput stakla.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 433 str.; 978-86-521-0791-9;