knjizara.com
Tajne beležnice Agate Kristi

Džon Kuran (autor)

Tajne beležnice Agate Kristi
rasprodato

U trenutku kada je umrla (1976), u dobi od osamdeset pet godina, Agata Kristi je bila najpopularniji pisac na svetu. S prodajom koja je premašila dve milijarde primeraka širom sveta, u preko stotinu zemalja, ona je postigla nemoguće – više od jedne knjige svake godine od 1920, i svaka bestseler. Šezdeset šest krimi romana, dvadeset predstava, šest romantičnih romana pod pseudonimom i više od stotinu pedeset kratkih priča.
Nakon smrti Agatine ćerke Rozalind krajem 2004. godine, izuzetno zaveštanje je otkriveno. Smeštene među njenim stvarima u porodičnoj kući u Grinveju, nalazile su se Agatine privatne zabeleške. Sedamdeset tri ruk

om pisanih sveski prepunih zabeleški, lista i nacrta kojima je definisala sve planove i ideje za većinu svojih knjiga, drama i priča očaraće svakoga ko je pročitao makar jednu od priča Agate Kristi. Uzbudljiv ali i izuzetno odgovoran zadatak da pretraži ovu riznicu dobio je Džon Kuran, dugogodišnji porodični savetnik i jedan od najvećih poznavalaca Agatinih dela, najčešće intervjuisan u brojnim dokumentarcima o njenom životu. A sve to uz blagoslov Agatinog unuka Metjua Pričarda. Džon Kuran je proveo skoro 5 punih godina pretresajući ove haotične zabeleške i dešifrujući Agatin rukopis kako bi ih konačno sažeo u knjigu Tajne beležnice Agate Kristi.
Puna detalja koje Agata Kristi zbog svoje skromnosti nije želela da otkrije u svojoj autobiografiji, ova izuzetna knjiga sadrži obilje izvoda i stranica reprodukovanih direktno iz zabeleški i njenih pisama, kao i dve kompletne kratke priče s Herkulom Poaroom kao glavnim detektivom koje nikada pre nisu objavljene.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Admiral Books; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 423 str.; 978-86-84983-44-4;