Tajna smaragdne ploče

Karla Montero (autor)

Tajna smaragdne ploče

1232 din

Stara cena: 1540 din

U korpu

Pariz, za vreme nemačke okupacije. Komandant SS-a, Georg fon Berghajm, elitni vojni zapovednik i ratni heroj, dobija naređenje da pronađe mesto gde je sakrivena Đorđoneova slika Astrolog. Hitler je ubeđen da to delo krije veliku zagonetku, otkrovenje istine koje se vekovima tajanstveno prenosi. Potraga za Astrologom Fon Berghajma dovodi do Jevrejke Sare Bauer, čiji se putevi neočekivano ukrštaju.
Madrid, u sadašnjosti Sve dok nije znala za Astrologa, Ana, mlada istoričarka umetnosti iz muzeja Prado, živela je spokojno uz Konrada, bogatog preduzetnika i kolekcionara nemačkih umetničkih dela.

Ali jedno pismo, napisano za vreme Drugog svetskog rata, navodi ih na trag misteriozne slike koja se pripisuje Đorđoneu, zagonetnom slikaru iz doba renesanse. Podstaknut neizmernom vrednošću Astrologa, Konrad ubeđuje Anu da tragaju za njim. Svesna mnogih poteškoća, ona se obraća doktoru Alanu Arnou s Univerziteta Sorbona, stručnjaku za pronalaženje umetničkih dela koja su nekada preoteli nacisti. Međutim, čini se da će joj ova odluka promeniti i život...
Dve ljubavne priče, vremenski razdvojene, ali povezane misterijom jedne iščezle slike. Opasna igra puna pretnji i skrivenih interesa, koja će zauvek promeniti živote glavnih junaka.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Španska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2013; Broširani povez; latinica; 21 cm; 741 str.; 978-86-7346-895-2;