knjizara.com
Svila - početak uzbudljive porodične sage

Peni Džordan (autor)

Svila - početak uzbudljive porodične sage
rasprodato

Svilena je bila nit koja ih je povezala... a svilena nit je najsnažnija i najbolja od svih, čista i jaka kao sama ljubav.
Doba čarlstona, visoke mode i dekadencije aristokratskog društva u Velikoj Britaniji: mračne tajne iz prošlosti, idealizovana ljubav suočena sa surovom stvarnošću, lažni brakovi plemića sa homoseksualnim sklonostima, intrige, perverzije, zločini i ludilo – sve to u periodu previranja od kraja dvadesetih godina prošlog veka, pa do početka Drugog svetskog rata. Češir, London, Pariz, Hongkong, francuska rivijera i nacistička Nemačka u vreme Olimpijskih igara u Berlinu – mesta su na kojima se odvija uzbudljiva saga o porodici bogatih trgovaca svilom. Amber Vronski je nasl

ednica bogate dinastije Pikford, kojom rukovodi zastrašujuća Blanš. Opsednuta društvenim usponom, Blanš za svoju unuku želi samo muža sa plemićkom titulom – ono što sama sebi nije uspela da obezbedi, uprkos svom ogromnom bogatstvu. Ali slobodoumna Amber želi da sama izgradi umetničku karijeru dizajnirajući svilu koju toliko voli. Ona odlazi u visoko londonsko društvo i stupa u svet vanbračnih veza, droge, kocke i „ljubičastih“ brakova. Od raskošne dekadencije visokog londonskog društva do pušionica opijuma na Dalekom istoku, od otmenih pariskih butika do ulica Berlina kojima marširaju nacisti, Svila ubedljivo dočarava svu iskvarenost i glamur tog uzburkanog vremena.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Paladin; 2012; latinica; 24 cm; 495 str.; 978-86-87701-16-8;