knjizara.com
Svih žalosnih radost

Ljiljana Habjanović Đurović (autor)

Svih žalosnih radost
990 din
U korpu

Prvi put posle dve hiljade godina!
SVIH ŽALOSNIH RADOST, roman o zemaljskom životu Presvete Bogorodice.
Ovu potresnu u uzbudljivu povest o najvažnijemdogađaju od postanka sveta pričaju nam dvojeIsusu najbližih. Sama Presveta Bogorodica. IJovan Bogoslov i jevanđelista. Onaj ljubljeniučenik Hristov kome i Gospod sa krsta poverionajmilije što ostavlja na zemlji - Svoju Majku.
Kako je izgledala njena svakodnevica? Čemu seradovala i šta je bolelo? Čemu se nadala i štaje plašilo? Kako je živela sa znanjem da je njenodete Sin Božji, obećan ljudima pre svih vekova?Kako je opstajala svesna da će njeno dete jednogadana postradati? Da će biti žrtvovano zaspas ljudi?
Kakvi su bili ap

ostoli, a kakve ženemironosice? Kako se rađala nova vera? Kako semenjala slika Starog sveta? Kako je Reč SinaBožjeg i Sina Marijipog pala na duše ljudi kaokiša na žednu zemlju?
Odgovore na ova pitanja nudi roman SVIHŽALOSNIH RADOST.
O Mariji, kćeri Aninoj u Joakimovoj. O Mariji,Materi Isusovoj. O Mariji, sluškinji Gospodnjoj. O Onoj čija je utroba bila obitavalište, a naručje presto Boga živoga. O Onojčije ime znači Velika, Uzvišena, u koja je Svojim životom nadvisila nalog Svoga imena. OMajci sviju nas.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Globosino; 24. izdanje, 2023; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 406 str.; 978-86-84559-78-6;