Sva siročad Bruklina

Džonatan Letem (autor)

Sva siročad Bruklina

rasprodato

Džonatan Letem, jedan od najcenjenijih američkih pisaca svoje generacije, napisao je uzbudljivu i žestoku varijaciju na klasičan detektivski roman.
Roman Sva siročad Bruklina proglašen je za knjigu godine u Americi i dobio je nagradu Zlatni bodež za prozu (nagrada koju dodeljuje Udruženje pisaca kriminalističkih romana). Džonatan Letem je jedini romanopisac koji se našao na Njuzvikovoj listi "100 ljudi za novi vek".

Lajonel Esrog je jedno od mnogobrojne siročadi odrasle u bruklinskom Domu za dečake svetog Vinsenta. Još dok je bio dete, lokalni sitni kriminalac Frenk Mina priučio ga je da, zajedno s drugovima iz doma, za njega obavlja neobične poslove.

Mina vodi kvazidetektivsku agenciju, dok se zapravo bavi sitnim kriminalnim radnjama, a dečaci s vremenom postaju "njegovi ljudi", odnosno "detektivi". Jednoga dana njihov zaštitnik i gazda mučki je ubijen i Lajonel će zaista morati da postane detektiv. Zbog Turetovog sindroma, neobične bolesti od koje boluje, Lajonel je primoran da psuje, izmišlja reči i razgrađuje jezik na zapanjujuće originalan način.

"Detektivski roman koji obiluje šarmantnim humorom i razigranom originalnošću."
Sunday Times

"Najupečatljiviji kriminalistički roman poslednjih godina..."
Maxim

"Sjajan roman... Lajonel će vas toliko nasmejati da ćete se sigurno obrukati u prevozu."
The Times

"Pun vrcavog dijaloga i neočekivanih obrta... Fascinantna avantura."
Guardian

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Samizdat B92; 2007; Broširani povez; latinica; 20 cm; 319 str.; 978-86-7963-290-6;