Suočavanje stavova o motivaciji

etički priručnik za poslodavce i zaposlene

Sandra Milenković Nikolić (autor)

Suočavanje stavova o motivaciji

rasprodato

Motivacija je popularna i frekventna reč u poslovnom vokabularu... Tema je mnogih kurseva i radionica... Međutim, na našem tržištu su retke celovite, instruktivne i izdvojene knjige posvećene radnoj motivaciji. Otuda je knjiga Sandre Milenković Nikolić o raskoraku teorije i prakse u radnoj sredini, veoma dragocena. Njena istraživačka ozbiljnost i preciznost prošarana je ilustrativnim i poučnim metaforama i inspirativnim pričama...Knjiga Sandre Milenković Nikolić je snažno kritički i humanistički intonirana. Ona ukazuje na inerciju upravljanja po prevaziđenim modelima.

Ovo teorijsko i emiprijski čvrsto utemeljeno štivo ističe da savremeni menadžment, koji i kao primenjena psihološka nauka, treba da stavi taj činilac u prvi plan, koliko iz humanističko-etičkih razloga, toliko i zbog dugoročnog uspeha i održivosti organizacija.
Prof. dr Tatjana Milivojević

Suočavajući se sa dobrim i lošim primerima menadžment prakse knjiga SUOČAVANJE STAVOVA O MOTIVACIJI, zapravo proverava teorijsku tvrdnju da je pozitivna motivacija temeljna vitalna komponenta održivog preduzeća.
Sandra Milenković Nikolić je uočila nesklad u savremenom poslovnom svetu koji znatno više ulaže u imidž organizacije nego u dobre međuljudske odnose i uspešnu poslovnu komunikaciju sa zaposlenima, partnerima, dobavljačima i podugovoračima. Da profitna logika ne donosi uspeh na duži rok, potvrdili su i rezultati istraživačkog projekta koji je autorka uradila u preduzećima u zemlji za potrebe ove knjige i ukazala na posledice negativne motivacije. Nebriga za ljude direktno utiče na kvalitet njihovog poslovnog učinka, a to vodi u nerad i službene intrige što stvara teške i komplikovane odnose u organizaciji... Posebna vrednost ove knjige je što ne počiva samo na temeljnoj analizi pomenutog stanja, već sučeljava stavove iz istraživanja i nudi konkretne mere i modele za prevazilaženje i predupređivanje problema.
Zorica Stablović Bulajić

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: HMR
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Hesperia; 2014; Tvrd povez; latinica; 23 cm; 193 str.; 978-86-7956-071-1;