knjizara.com
Sunce u njenoj kosi

Džumpa Lahiri (autor)

Sunce u njenoj kosi
rasprodato

Najuži izbor za nagradu Man Buker 2013.

Ljubav koja živi i posle smrti. Ideali za koje vredi poginuti.

U čudesnoj zemlji koju razdire revolucija, braću veže tragedija, a jednu ženu progoni prošlost.
Odrasli u Kalkuti, u jeku borbe za nezavisnost i podelu države, Subaš i Udajan Mitra braća su koju veže velika ljubav i bezbrižno detinjstvo, ali ih razdvaja različit karakter koji nosi teret neizvesne i opasne budućnosti, a sa njom i neizbežnu tragediju.
Godina 1960. Harizmatičan, ali i veoma impulsivan Udajan učestvuje u pokretu koji zahteva pravdu za siromašne i tvrdoglavo se bori za svoje ideale do poslednjeg trzaja. Stariji Subaš je

pažljiv, savestan i marljiv, i ne robuje političkim strastima kao njegov brat. Napušta domovinu i u mirnom primorskom delu Amerike obavlja svoje naučno istraživanje. Međutim, kada sazna da njegov brat završava kao žrtva političkog nasilja, vraća se u Indiju, nadajući se da će pokupiti ostatke svoje rasute porodice i zalečiti rane koje je Udajan ostavio za sobom, uključujući i ožiljke u srcu njegove žene. Međutim, ubrzo će postati žrtva sopstvene dobrote...
Kompleksna i emotivna porodična saga koja oštroumno ispituje psihološke nijanse osude, krivice, tuge, braka i roditeljstva. Autentično delo koje blistavim tonom i prodornim pripovedanjem ostavlja neizbrisiv trag i pušta nas u svet gde rane teško zarastaju.
Majstorski roman sudbine otkriva pred čitaocem pitanja izgnanstva i povratka, ljubavi i odanosti, i vešto upletenih moralnih zagonetki.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2014; Tvrd povez; latinica; 21 cm; 301 str.; 978-86-10-00975-0;