Šuma duša

Karla Benks (autor)

Šuma duša

624 din

Stara cena: 781 din

U korpu

Helen Kovač je svoju strast prema istoriji odavno platila brakom.A onda ju je platila i životom. Helen nikome nije pričala o svom istraživanju nacističkih zločinau okupiranoj Istočnoj Evropi. Čak ni njena najbliža prijateljicai koleginica Fejt Lang nije ništa znala o tome – sve dok nije krenulatragovima mrtve žene.
Iako je policija u zatvoru imala osumnjičenog, Fejt je bilaubeđena da se ubica i dalje nalazi na slobodi. Zabrinjavalo ju je iprisustvo Džejka Denbaja, novinara koji je istraživao prošlost njenogdede Mareka, izbeglice sa Istočnog fronta.

Sve je zavisilo od sećanja sedamdesetpetogodišnje žene kojaje snagom volje preživela užase Minska i koncentracionih logora,i uspela da sa svojim sinom započne nov život u Engleskoj.Posledice Heleninog ubistva odvešće Fejt i Džejka na užasavajućeputovanje: njega u Belorusiju, u kojoj masovne grobnice uKurapatskoj šumi čekaju da ispričaju svoju potresnu priču, nju usrce sopstvene porodice u kojoj će otkriti tragične tajne, godinamaskrivane...
Sada ih je čula. Duboko u šumi, skrivene pod tamom drveća,čula ih je. Oprezan korak, pa tišina, korak, tišina, korak... sve bližei bliže.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Evro Book; 2011; latinica; 20 cm; 362 str.; 978-86-505-1879-3;