knjizara.com
Špijunaža u XXI veku
savremeni obaveštajno-bezbednosni sistemi

Mladen Bajagić (autor)

Špijunaža u XXI veku
rasprodato

Rukopis "Špijunaža u 21. veku – savremeni obaveštajno-bezbednosni sistemi" predstavlja značajan napor da se kompetentno i na naučno-teorijski fundiran način eksplicira trajno značajan problem sveta špijunaže, odnosno savremenih obaveštajno-bezbednosnih sistema, čija delatnost prožima sve oblasti života čoveka, ljudskih kolektiviteta i životne sredine. Rad je originalan i predstavlja nesumnjiv naučno-teorijski i praktični doprinos stvaranju realne slike o svetu u kome živimo. On predstavlja kvalitativni i kvantitativni pomak u odnosu na do sada štampane knjige kod nas. Dat je kao semantičk

a kompresija jednog veoma razuđenog institucionalnog i delatnog mehanizma. Rad je značajan i zbog toga što će u sublimiranom obliku popuniti insuficijenciju aktuelnog knjižnog fonda koji je namenjen ne samo naučnoj i stručnoj, već i širokoj društvenoj populaciji.

Radomir Milašinović



Knjiga dr Mladena Bajagića predstavlja do sada najkompletniju komparativnu analizu istorijskih i aktuelnih aspekata najpoznatijih svetskih obaveštajnih službi. Knjiga se može koristiti u prognostičke svrhe kada su razvoji postojećih i formiranje novih obaveštajnih zajednica u pitanju. Knjiga je istovremeno i priručnik i udžbenik za veliku populaciju korisnika, počev od studenata, preko rukovodilaca obaveštajnih službi, pa sve do donosilaca odluka na političkom nivou države. Konačno, ona je rezultat ne samo dobrog analitičkog napora nego i ličnog iskustva koje je autor stekao u vremenima raspada SFRJ, neposrednim angažovanjem u obaveštajno-bezbednosnim strukturama, od planiranja, preko operative, do analitike.

Tomislav Đurin

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Špijunaža , Obaveštajne službe
Ostali naslovi iz oblasti: Vojska

Izdavač: Marso; 2. izdanje, 2010; latinica; 24 cm; 428 str.; 978-86-6107-065-5;