knjizara.com
Šoninki : istinski put ninđa ratnika

Natori Sanđuro Masatake (autor)

Šoninki : istinski put ninđa ratnika
rasprodato

Evo još jednog naslova iz oblasti borilačkih veština i tradicije Japana. U pitanju je priručnik ninđucua iz 17, veka pod nazivom ŠONINKI - ISTINSKI PUT NINĐA RATNIKA. Autor, Natori Sanđuro Masatake, bio je samuraj i ninđa, a ujedno i osnivač Kišu-rju škole ninđucua.
U prvom poglavlju opisuje osnovne veštine, kao što su prerušavanje i skrivanje, upadanje u kuće i prikupljanje informacija. Drugi deo se bavi odbranom od neprijateljskih špijuna, čovekovom prirodom, fiziognomijom, prepoznavanjem nečijih pravih namera i postavljanju pogrešnih i lažnih tragova. Završno poglavlje se bavi emocionalnim stanjima sâmoga ninđe, kao i drugih ljudi.
Ovo delo otkriva kako

su ninđe bile zapravo majstori svih vrsta tehnika za preživljavanje, a u njemu se ne govori samo o špijunaži, obmani i ubijanju, već i o ostalim aspektima života japanskog ninđe, čiji je glavni cilj bio da preživi i uspešno obavi zadatak, ali vodeći se načelima pravičnosti, poštenja, mudrosti, strpljivosti i prilagodljivosti.
Nastavak knjige sadrži tekst (star više od 500 godina) jednog drugog samuraja koji objašnjava strategiju odbrane od ninđi. Naravno, nezaobilazni delovi ovakve knjige su i istorijat ninđucua, tekst o čuvenim ninđama iz Koke i Ige, mitovi vezani za ninđe kao i tekst o oružju koje su oni koristili.
U svakom slučaju, knjiga će biti zanimljiva svim ljubiteljima borilačkih veština, ali i svima onima koje zanima japanska tradicija.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Borilačke veštine , Japan
Ostali naslovi iz oblasti: Sport i hobi

Izdavač: Kokoro; 2016; Broširani povez; latinica; 21 cm; 168 str.; 978-86-89057-40-9;