knjizara.com
Solunac

Zoran Branković, Relja Trudić (autor)

Solunac
990 din
Stara cena: 1100 din
U korpu

U jednom od najprigodnijih načina obeležavanja stogodišnjice Velikog rata, PGP RTS izdao je Solunac, album aranžmana poznatih narodnih i autorskih pesama iz Prvog svetskog rata za dve gitare. Glavni akteri albuma su gitaristi Zoran Branković i Relja Tudurić, obojica muzičari koji već iza sebe imaju zavidne karijere na domaćim prostorima.
Želja autora kompakt diska i knjige Solunac Zorana Brankovića i Relje Turudića je bila da daju svoj doprinos sećanju na hrabre vojnike koji su tokom četiri godine rata prošli pravu golgotu, a opet ponosno čuvali svoju zemlju i njeno ime.
Motivisani p

ozitivnim kritikama na muzički disk Solunac, odlučili su da pripreme i notne zapise i na taj način produže život pesmama iz vremena Velikog rata. Knjiga Solunac – notni zapisi za gitarski duo, Zorana R. Brankovića i Relje Turudića, u izdanju RTS Izdavaštva i izdavačke kuće „Prometej“ iz Novog Sada predstavljena je u RTS Klubu.
Sve je počelo kada je pre tri decenije Zoran Branković video fotografiju obešene seljanke iz Mačve fotografisane pre jednog veka u vreme Velikog rata. Emotivno i profesionalno to ga je pogodilo i počinje da traga za tim vremenom, načinom života i muzikom koja se tada slušala.
Sve pesme su praćene kratkim pričama, korišćene su fotografije iz Arhiva Srbije, saradnici su i strani autori. A na knjizi se nalazi kod i kada prislonite uređaj bićete u prilici da uživate u ovoj muzici.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Prvi svetski rat
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2023; Tvrd povez; ćirilica; 24 cm; 157 str.; 978-86-6195-210-4;