knjizara.com
Socijalne veštine
kako optimalno biti sa sobom i sa drugima u današnjem svetu

Erik Adler (autor)

Socijalne veštine
rasprodato

Šta su socijalne veštine i zašto su one danas ključni faktor za život ispunjen uspehom i zadovoljstvom, a njihov nedostatak vodi u izolaciju iz društvenog života? Erik Adler definiše socijalne kompetencije kao sposobnost pojedinca da se optimalno snađe kako sa samim sobom, tako i sa sopstvenim okruženjem. Kako to da u komunikacijskom društvu raste broj usamljenih? Zašto je nedostatak autoriteta podjednako štetan kao i preterani autoritet? Da li odrasta najneslobodnija generacija svih vremena? Da li su društvene mreže nova “treća” domovina? Zašto je uzor staromodna reč i gde su nestali uzori? Zašto razvijanje soci

jalnih veština treba da bude najvažnije državno pitanje? Gde su nestala srećna deca u pravom smislu te reči? Ipak, poruka autora je da društvo još uvek može da se spasi i da je promena moguća ukoliko radimo na sebi.
Adler analizira pet razloga zbog kojih živimo sve lošije, iako se toliko mnogo trudimo da živimo bolje, ali i predlaže konkretna rešenja. (Blaž Suhač, transakcioni analitičar-kouč, sertifikovani trener Adlerovog socijalnog koučinga)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Samopomoć , Socijalna interakcija , Komunikacija , Transakciona analiza
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Psihopolis institut; 2013; Broširani povez; latinica; 21 cm; 171 str.; 978-86-86653-87-1;