knjizara.com
Slušaj kako kiša pada

Olivija Ruis (autor)

Slušaj kako kiša pada
999 din
U korpu

Olivijina prva knjiga Sve što krijemo u fioci bila je knjiga godine u Francuskoj i dočekana je sa oduševljenjem i publike i kritike, kao i ovaj roman.Grmljavina koja se približava trese prozorska stakla. Kao da predoseća dolazak oluje, crna mačka ne prestaje da mjauče. Karmen otvara prozor i pušta mačku da uđe u stari porodični kafić u Marseljetu, gradiću blizu granice Francuske i Španije.Mesto je neuobičajeno puno. Prošle su godine otkako je Karmen videla toliko lica i čula toliko glasova koji se prepliću, kao u pesmi. Ta pesma podseća je na kišu koja pada i miris sumpora u vazduhu. Ta pesma vraća je kroz godine. Svako od tih ljudi d

otakao je njen život, ostavivši svoj trag: neko ožiljak, neko osmeh. Tu su Rita i Leonor, njene starije sestre, sa kojima deli stigmu izgnanstva, ali odbija da ide njihovim putem, jer posle tolikih nevolja želi da preuzme sudbinu u svoje ruke. Tu je njena sestričina Kali, koja ju je uvek dočekivala bez pitanja, uz zagrljaj. Tu je Eskuto, njen tihi anđeo čuvar.
Od hacijende u blizini Toleda, preko madridskog zatvora Ventas u kom frankisti divljaju, pa sve do putovanja na prekookeanskom brodu, Olivija Ruiz nas majstorski vodi kroz priču u kojoj posle svih muka na kraju ljubav pobeđuje nasilje.
Još jedan dirljivi roman Olivije Ruis.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubavni
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2023; Broširani povez; latinica; 21 cm; 208 str.; 978-86-10-04922-0;