knjizara.com
Sve što krijemo u fioci

Olivija Ruis (autor)

Sve što krijemo u fioci
999 din
U korpu

„To je ono što želim da zapamtiš. Naše boje. Tople, iskrene. Želim da te ove žene koje čine tvoje porodično stablo – tako različite, tako žive, tako složene – inspirišu i pomognu ti da saznaš ko si, kakvih putovanja i kakvih strasti si plod.“

Stara drvena komoda, sa svojih deset fioka u raznim bojama, sada je pred njom. Od detinjstva je maštala o njoj, ali nikada nije smela ni da je dodirne. Bila je to jedina tajna bake Rite, Abuele, jedina stvar koju nisu delile. Ipak, bake više nema i ona je nasledila komodu, bez nekog očiglednog objašnjenja. Zbog toga je pomalo uplašena kada se približi komodi, oseća kao da će se dogoditi nešto posebno. I zaista, jeste posebno. U sv

akoj fioci skriven je jedan predmet. Naizgled sasvim obični, ti predmeti otkrivaju priču o baki kakvu nikada nije poznavala.
Svaki predmet krije čitav jedan život. Svaki predmet čuva duboku ljubav, iluzije, uspomene, sudbinu žene koja je ostala sama i trudna, i koja gleda kako joj sreća izmiče, sve dalje i dalje, ali ne odustaje. Ta žena bila je Rita.
Knjiga godine u Francuskoj spaja fragmente rasutih života nekoliko generacija temperamentnih i tvrdoglavih žena: od Španije do Francuske, u hiljadu boja, u simfoniji zvukova i buketu mirisa. Priča prepuna nežnosti ali i strasti, za sve one koji veruju da se sreća krije u sitnicama i da nikad nije kasno da se napravi novi korak, da se krene iz početka.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubavni
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 201 str.; 978-86-10-04634-2;