Sender Belgrad : okupacijski Radio Beograd (Zender Belgrad)

radiofonija u Srbiji tokom Drugog svetskog rata

Mirjana Nikolić (autor)

Sender Belgrad : okupacijski Radio Beograd (Zender Belgrad)

rasprodato

Život u Beogradu i Srbiji pod okupacijom, tokom nekoliko poslednjih godina, sve više ulazi u žižu interesovanja istoričara, sociologa i drugih proučavalaca naših društvenih kretanja tokom XX veka. Kao da je trebalo da prođe sedamdeset i više godina pa da okupacija i sve što se dešavalo u Srbiji od aprila 1941. pa do oktobra 1944. u Beogradu i Srbiji prestane da bude tabu-tema, ili tema koja se iz različitih razloga obilazi.
Rad Mirjane Nikolić Radiofonija u Srbiji tokom Drugog svetskog rata jedan je od prvih pokušaja da se sagleda skoro četvorogodišnje delovanje okupacijskog Radio-Beograda.

Kroz orignalno istraživanje, delovanje okupacijskoga Radio-Beograda procenjuje se kao negativno, jer je program stanice bio u službi nemačke propagande. S druge strane ovaj Radio je omogućio slušaocima u Beogradu i Evropi da prate raznovrsne edukativne, prigodne i namenske emisije, kao i dramske i kvalitetne muzičke emisije u izvođenju renomiranih svetskih i domaćih izvođača, što se ne može osporavati i kao korist od delatnosti ratnog Radio-Beograda (Zender Belgrada).

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Beograd
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Radio Televizija Srbije; 2016; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 111 str.; 978-86-81733-83-7;